Начало -> Книжките

„Астрономия за деца“

Любопитен ли си да узнаеш кой се крие зад тези чаровни усмивки? Тогава не се колебай! Грабвай бързо книжките и се потопи в тайните на Вселената!

Поредицата „Астрономия за деца“ се състои от общо четири книжки, разделени на две части, всяка включваща книжка и помагалка.

Астрономия за деца - 1 част Запознай се със Слънцето и неговото семейство, следвай слънчевия вятър и открий красивите полярни сияния, виж кой живее на полюсите, проследи светлините от метеорите и кометите, намери кратерите, опознай планетите и ги свържи с древните тълкувания, сглоби пъзелите, полутай се из лабиринтите, прокарай вярните пътечки, потърси скритите букви и картини!

Още за книжката...

Астрономия за деца - Помагалка - 1 част В помагалката към I част ще получиш указания за работа по практическите задачи. Включени са теоретични познания за Слънцето и планетите, за астероиди, метеорити, метеори и комети, за чудните полярни сияния. И още - стихове, песни, игри и забавления.

Още за книжката...

Астрономия за деца - 2 част Запознай се с телескопа и надникни през неговите очи, открий цветни звезди и необятни галактики, намери и създай свои нови съзвездия, сглоби малка книжка „Зодиак“, впусни се в космическа фиеста, тълкувай лунни загадки, опознай игрите на Луната, решавай сложни ребуси, построй космически кораби и апарати, облечи космонавта в скафандър и пътувай из звездното небе!

Още за книжката...

Астрономия за деца - Помагалка - 2 част Опознай звездите и галактиките, съзвездията, Луната и завладяването на Космоса! Очакват те много забавни истории, приказки, митове и легенди, стихове, песни и танци!

Още за книжката...

© 2011-2013 ЕТ "МИШЛЕ - Стоян Мачкърски". Всички права запазени