Начало -> За родителя

За родителя

Животът на децата е неизменно съпътстван от тяхното нестихващо любопитство. Те трябва да имат възможност за усвояване на знания и изграждане на детската си индивидуалност. А ние - възрастните, трябва да им покажем неизчерпаемите източници на познанието.

Като един от тези източници, книгите са незаменим помощник в усвояването на знания и умения. Те развиват въображението и творческото мислене на децата, осигуряват им самостоятелно мислене и действие, развиват самочувствието и независимостта им, учат ги да общуват свободно. Изграждането на навици е важен момент в развитието на детето. Чрез книгите то се учи как да работи с тях, как да търси информация, как да ги съхранява и опазва. Чрез изградените умения се осигурява една стабилна основа за развитие през целия живот.

Нека децата се научат свободно да изразяват мнението си по въпроси към всички теми. Ние, възрастните, трябва да обсъждаме с тях всяко мнение, за да могат да се научат да зачитат различните становища.

Знанията от книжките „Астрономия за деца“ се възприемат чрез заучаване на стихчета, песнички и танци, рисуване и оцветяване, копиране и изрязване, свързване на точки чрез линии, допълване на композиция, изработване на макети, сглобяване на части и подреждане на пъзели, запознаване с телескоп и наблюдение, провеждане на различни дидактични игри.

Така се осъществява възможност за интеграция с учебни предмети като:

  • Художествена литература - Детето заучава стихотворения, приказки, митове и легенди. Обогатява своите речник и езикова култура.
  • Математика - Брои, затвърдява цветовете, ориентира се в пространството и времето, има адекватни представи за основни геометрични фигури.
  • Природен свят - Разпознава ден и нощ, опознава Земята, Космоса и космическите обекти.
  • Социален свят - Научава за нови професии, облекла и машини.

Скъпи родители,
Задоволете любознателността на вашите деца. Отговорете на милионите въпроси за безкрайното нощно небе, нахлули в малките детски главици.
Купете „Астрономия за деца“.

Направете заедно с детето:

- Лунен календар
- Триизмерни цветни звезди Ново!
- Планети Очаквайте!
- Слънчево затъмнение Очаквайте!
- Пъзел Очаквайте!
- Печатай звезди! Очаквайте!

© 2011-2013 ЕТ "МИШЛЕ - Стоян Мачкърски". Всички права запазени